52B

Over

Curated Shops voor niche producten

52B Curated Shops is een vernieuwend, on- en offline platform voor artiesten en creatieve producenten, voornamelijk gebruikt om online portfolio's en shops te creëren. 52B, opgericht in 2023 door Autobahn and Boldcode, is ontstaan uit onze frustratie over abonnementswinkels zoals Shopify, Squarespace en Wix. Een website maken is gratis, maar dan moet je wel even ‘upgraden’ om ‘features te unlocken’ en voor je het weet betaal je iedere maand veel geld zonder omzet of inkomen. Daarom hebben we besloten het over een andere boeg te gooien en ons eigen platform te creëren. Early adaptors zijn welkom om hun versie van de ultieme winkelervaring te creëren. Wij kunnen je begeleiden in het opzetten van je shop en aanvullende ontwerpen maken. Gaandeweg ontwikkelen we meer functionaliteiten en breiden we het dashboard uit volgens de wensen van de community. Ook bieden we de mogelijkheid tot e-fulfilment met onze logistics partners.

Onze missie is om de meest representatieve creatieve winkel op internet te zijn voor kunstzinnige, wetenschappelijke en culturele niche-producenten. Een marktplaats vol verwondering, waar je nieuwe ideeën, producten en verhalen tegenkomt die verschillende gemeenschappen bestrijken, of het nu gaat om leeftijd, ras, geografie, geslacht of seksualiteit. We verbinden ons ertoe de hoogste standaard te hanteren met betrekking tot de natuur, community building en persoonlijk welzijn. Daarom wordt 1% van alle omzet gedoneerd aan (de volgende XXX) goede doelen. Naast onze online aanwezigheid stellen we ook onze fysieke galerieruimte open voor de 52B-gemeenschap. Het komende jaar zal onze focus liggen op gemeenschapsopbouw en het ontwikkelen van live-evenementen, meetups en tentoonstellingen van samengestelde kunstenaars in onze galerieruimte Kepler 52B in Rotterdam (NL). Zo verbinden we een community van creatieven en brengen je in contact met jouw doelgroep!

Een marktplaats van verwondering

Gemaakt door Onbekende Exceptionelen

We bevinden ons momenteel in de pilotfase: vandaag hosten we een geselecteerd aantal gecureerde portfolio's van kunstenaars, creatieven en schrijvers. Maar we zijn klaar om groter te worden en ons open te stellen voor een groter publiek! Of het nu gaat om kunst, muziek, fotografie, film of literatuur, we willen 's werelds onbekende uitzonderlijke creatieve geesten verenigen om hun verhalen te vertellen en hun producten te verkopen op nieuwe manieren die tot de verbeelding spreken. Tot nu toe hebben we muziek-, kunst-, boeken- en fotowinkels samengesteld, van afgestudeerde studenten tot gevestigde artiesten zoals Rafael Altman, Hans Wilschut, Rob Stolte en Frank van Roessel. You do you, en sluit je nu aan bij 52B! Bouw mee aan een groeiende gemeenschap van onvertelde verhalen en ongeziene producten.

Got a story to sell?

Heb je een onverteld verhaal? Weet je een ongezien product dat je aan ons wilt pitchen? Of ken je een Onbekende Exceptioneel waarvan je denkt dat wij die moeten kennen? Deel het met ons! Je kan iemand tippen door te mailen naar info@52b.nl. Full disclosure: we beloven dat we alle tips zullen lezen, maar we kunnen niet garanderen dat we iemand ook uitnodigen om een shop te openen.